Дарен имот

28.07.2015 


Община Сливен получи като дарение имот на Гарбис Хайк Папазян в столицата. Приходите от стопанисването му ще бъдат в полза на детска градина „Вержин и Хаик Папазян” в Сливен. Копие от нотариалния акт за дарението на недвижимия имот беше връчен днес от кмета Кольо Милев на директора на учебното заведение Галина Николова. Условието на дарителя е всички финансови средства и приходи, придобити от община Сливен в резултат на ползването на имота да бъдат влагани и изразходвани изцяло в полза на целодневната детска градина, намираща в кв. „Българка”. Недвижимият имот е с площ 451 кв. м. и се намира в столичния район Витоша. Предстои Общински съвет Сливен да реши как ще се стопанисва обекта.


От своя страна кметът  изрази благодарност към Гарбис Папазян за поредното благородно дело в полза на родния му Сливен и децата, посещаващи детското заведение. „Община Сливен ще направи необходимото през следващия програмен период средства да бъдат насочени към детската градина където ще бъдат извършени поетапно ремонтни дейности”, каза още Милев.


Детската градина е построена и обзаведена със средства дарени от Гарбис Папазян. Тя е открита на 10 ноември 1977г.  под името „Детелина”. През 1992 г. по желание на дарителя, градината се преименува на „Вержин и Хаик Папазян”. Към детска градина сега има девет групи с 265 деца. Три от групите са изнесени и се помещават в сградите на Х СОУ  „Й . Йовков” и в VII ОУ „П. Хитов” и Детска ясла 1, посочи директорът на ЦДГ „Вержин и Хаик Папазян” г-жа Галина Николова.