21. декември 2020г.

Конкурс за коледна картичка и оригинално коледно пожелание „Коледна магия” на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” - Сливен. Наградите на отличените участници в конкурса ще бъдат връчени на специална церемония на 18 декември 2020 г. от 10.00 часа в РБ „Сава Доброплодни”, в рамките на програмата „Коледа в библиотеката”

В конкурса се включиха над 700 деца и тийнейджъри, на възраст от 5 до 15г., от арт школи, училища и детски градини от Сливен и от над 60 селища от страната. Специално жури оцени изпратените творби.

Сред отличените деца са Ава и Боби от IV група "Ежковци" с учителки г-жа Ковеа и г-жа Ангелова!Честито на наградените!

 

Коледната картичка на Ава                    Нашата прекрасна Ава                                         Коледната картичка на Боби

Коледната картичка на Ава       Коледната картичка на Боби         


 
 
 
17. декември 2020г.
За шести пореден път BRITANICA организира национален конкурс за детски рисунка за малки таланти в две възрастови категории – от 3. и 4. група на детските градини и от 1. и 2. клас.
Темата на конкурса е „Моята мечтана професия“. Целта на художествената надревара е да стимулираме децата да визуализират своите представи за професиите, които им харесват, и да ги изобразят на белия лист. Вярваме, че откриването на талантите и силните страни на всяко дете е процес, който започва от най-ранна възраст. Вдъхновявайки малчуганите да разсъждават в тази посока, им помагаме да бъдат целеустремени, да развиват силните си страни и да се стремят да осъществяват мечтите си.
Насърчаваме децата да бъдат креативни, любознателни, да опознават себе си и да правят света по-добър.
Отново награда за Боби! Той е в топ 20 на всички най-добри рисунки от детски градини- на 10 място. Поздравяваме го за това му участие и му пожелаваме успех и да покорява още върхове!
                            
 
 
 
 
21. октомври 2020г.

В Къща „Миркович“ днес се състоя церемония по награждаване на участниците в 26-ото издание на конкурса за рисунка „Аз и моят град“. Той е посветен на Сливен и е едно от основните събития, включени в програмата за отбелязване на празника на града – Димитровден. Всяка година в конкурса се включват множество деца с художествен талант, любознателност и креативни идеи.

Тази година, деца от пет възрастови групи пресъздадоха своите мисли, идеи и усещания, свързани с родния град. Те бяха оценявани от жури в състав: Каролин Капитанова, Адриан Аврамов и Денислав Миевски – уредници в ХГ „Димитър Добрович“.

Грамотите и наградите на отличените деца връчи зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която поздрави децата и техните родители за участието, като им пожела здраве, успехи, благополучие и да продължават да  развиват своя талант.

В първа група, до 7-годишна възраст бяха отличени Симона Господинова, 5 г., ДГ „Детство“, Васви Тозлуклиев, 5 г., ДГ „Детство“ и  Ивайла Костова, 6 г., Школа по изобразително изкуство „Млади виртуози“. Поощрения получиха Стефани Стефанова, 6 г., ДГ „Еделвайс“, Даяна Кабаджова, 6 г., ДГ „Еделвайс“,Божидар Андреев, 6 .г, ДГ „В. и Х. Папазян“ и Атанас Теклиев,  6 г., ДГ „Еделвайс“.